ONDERLINGE COMPETITIE 2016-2017
 

21 februari 2017
Onderlinge competitie ronde 23

Prima prestatie van Ruud Groot die Ruud Holkamp weet te verslaan en zich daarmede nadrukkelijk mengt in de strijd om het kampioenschap.
Ook broer Peter deed van zich spreken. Hij trakteerde Jan de Ruiter op een verrassende overwinning.
Een strijd op leven en dood tussen Wout Rijs en Joop Wind. Beide heren streden op het scherpst van de snede. In het eindspel een miniem voordeel voor Wout, en dan is Wout op zijn sterkst. Joop gaf echter geen duimbreed. Remise na een geweldig spannende partij.
Ee dramatisch verlies voor Erik van de Haar. Liet hij vorige week de punten al schieten tegen Jan  de Ruiter, nu ging het mis tegen Dik Vermeulen. In een sterke stand maakte Erik een verkeerde keuze en kon Dik alsnog winnend toeslaan.
In de partij tussen Marin Berends en Kaj Kruit was het Kaj die profiteerde van een foutje van Martin.
Peter van de Merwe blijft zich sterk ontwikkelen. Kees van den Berg gaf goed partij, maar Peter bouwde zijn aanval gedegen op en won,
Martin van Zanen tegen Ton Wessel was een wedstrijd met wisselende kansen. Lang leek het dan ook remise te worden. Ton bewees echter zijn kracht door in het eindspel alsnog winnend toe te slaan.
Bijzonder knappe prestatie van Hans Knobbe die tegen Johan Deubel remise behaalde. Ondanks dat Hans ergens in het middenspel een schijf verloor bleek zijn verdediging degelijk en kon Johan het winnende gaatje niet vinden.
Gerrit ging al in de openingsfase de mist in tegen zijn schoonzoon Geert, hetgeen hem 2 schijven kostte. Ondanks zijn verder prima verdedigen deed hem dit uiteindelijk de das op. "De punten blijven in de familie" aldus Gerrit, en daar kunnen we hem alleen maar gelijk in geven.
  Uitslagen ronde 23

1
Ruud Groot
-
Ruud Holkamp
2
-
0
2
Peter Groot
-
Jan de Ruiter
2
-
0
3
Wout Rijs
-
Joop Wind
1
-
1
4
Erik van der Haar
-
Dik Vermeulen
0
-
2
5
Martin Berends 
-
Kaj Kruit
0
-
2
6
Kees van den Berg
-
Peter van de Merwe
0
-
2
7
Martin van Zanen
-
Ton Wessel
0
-
2
8
Johan Deubel
-
Hans Knobbe
1
-
1
9
Gerrit Wolters
-
Geert van der Loo
0
-
2

De stand na ronde 23:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 23.xls 

De stand na ronde 22:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 22.xls

De stand na ronde 21:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 21.xls


12 december 2016
Onderlinge competitie ronde 15

Geen grote verrassingen in ronde 15 van onze Onderlinge Competitie.
Piet Smit kwam niet in actie voor de Onderlinge, hij speelde een wedstrijd voor de provinciale competitie. Door de remise van Paul van der Lem neemt hij echter wel weer de leiding in het algemeen klassement.
Volgende week ronde 16, de laatste ronde voor de Onderlinge Competitie dit jaar, dan weten we wie zich Winterkampioen mag noemen.

 
Uitslagen ronde 15

1
Paul van der Lem
-
Ruud Groot
1
-
1
2
Peter Groot
-
Wout Rijs
1
-
1
3
Jan de Ruiter
-
Dik Vermeulen
1
-
1
4
Kaj Kruit
-
Martin Berends
0
-
2
5
Peter van de Merwe
-
Ruud Holkamp
0
-
2
6
Geert van der Loo
-
Joop Wind
0
-
2
7
Leo Kool
-
Cees Staal
1
-
1
8
Johan Deubel
-
Kees van den Berg
2
-
0
9
Hans Knobbe
-
Ton Wessel
0
-
2


Stand na ronde 15:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 15.xls28 november 2016
Onderlinge competitie ronde 14

Aart van Dijk presteert bijzonder goed dit seizoen, waardoor hij deze week wederom een sterke tegenstander trof, namelijk Piet Smit. Piet had het behoorlijk lastig tegen Aart, in een wedstrijd die lange tijd gelijk op ging. Pas in het gevorderde middenspel wist Piet, in een positioneel sterke stand, wat voordeel te behalen. Dit leidde uiteindelijk naar winst, na een aantrekkelijke partij.
Paul van der Lem had het op zijn heupen deze avond. Wout Rijs had de pech het tegen een ontketende Paul op te moeten nemen. Paul ging er vol in met zetten die regelmatig de wenkbrauwen deden fronsen, maar die bij nader inzien gewoon ijzersterk waren. Wout had grote moeite met het felle spel van Paul, verdedigde weliswaar met verve, maar ging uiteindelijk toch ten onder in  het spervuur van aanvallen. Paul boekte een zeer fraaie zege, en neemt hierdoor de koppositie in het klassement weer over van Piet Smit. Paul in deze vorm lijkt een lastig te nemen hindernis.
De partij tussen Paul Teer en Ruud Groot was heel lang en tot het laatst enorm spannend. Paul kwam een schijf voor en het leek er lange tijd op dat hij met de overwinning aan de haal zou gaan. In een zeer complex eindspel wist Ruud onder grote tijdsdruk in zijn allerlaatste seconde echter precies de verrassende remise variant te vinden. Paul dacht de overwinning al in de tas te hebben, maar de 4 om 1 stand in het voordeel van Paul bleek niet te winnen, op geen enkele manier was door Paul te voorkomen dat Ruud alsnog een schijf pakte en daarmee de remise kon veiligstellen. Het was na middernacht dat tot remise werd besloten, zowel de spelers als de toeschouwers zaten toen nog vol adrenaline, zo spannend was het.
Jan de Ruiter en Peter Groot speelden een gelijkwaardige partij met remise als logisch eindresultaat.
Martin Berends boekte een knappe en verrassende overwinning op Ruud Holkamp. In een stand die volledig vast leek te lopen had Martin het positionele voordeel. Ruud had dit kunnen doorbreken door Martin een dam te gunnen, met een stand die uiteindelijk naar remise zou lopen. Ruud overzag dit echter, en moest hiervan later de wrange vruchten plukken.
Kees van den Berg en Kaj Kruit waren vrij snel uitgedamd na een missertje van Kees in de opening. Kees kwam achter en zag direct in dat zijn kansen verkeken waren.
Joop Wind bleek, zoals verwacht mocht worden, een maatje te groot van Hans Knobbe.
Ook Cees Staal had geen moeite met zijn tegenstander Gerrit Wolters, Cees speelde een mooie partij met winst als resultaat.

 
Uitslagen ronde 14
1
Aart van Dijk
-
Piet Smit
0
-
2
2
Wout Rijs
-
Paul van der Lem
0
-
2
3
Ruud Groot
-
Paul Teer
1
-
1
4
Jan de Ruiter
-
Peter Groot
1
-
1
5
Martin Berends
-
Ruud Holkamp
2
-
0
6
Kees van den Berg
-
Kaj Kruit
0
-
2
7
Joop Wind
-
Hans Knobbe
2
-
0
8
Cees Staal
-
Gerrit Wolters
2
-
0
Vrije ronde: Schelte Betten
Compensatie i.v.m. niet opkomen tegenstander: Barbara Graas

Stand na ronde 14:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 14.xls

Na ronde 14 heeft er promotie/degradatie binnen de groepen plaatsgevonden. De nieuwe groepsindelingen zijn reeds verwerkt in de nieuwe stand.


21 november 2016
Onderlinge competitie ronde 13

Aart van Dijk houdt Paul van der Lem op remise, Piet Smit nieuwe koploper in het klassement.
Een bijzonder knappe prestatie van Aart van Dijk die Paul van der Lem een punt afhandig weet te maken. Aart had nog maar 2 partijen gespeeld deze competitie, 1x winst en 1x remise en trof daardoor een hoog geplaatste speler als tegenstander. Paul van der Lem kon geen gaatje vinden in de stugge foutloze verdediging van Aart, het bleef lang spannend maar uiteindelijk moest Paul in remise berusten.
Nummer 2 van het klassement Peter Groot ging de bietenbrug op tegen Paul Teer. Paul is een sterke speler, maar een overwinning op Peter Groot mag gerust een verrassing worden genoemd.
Ook Ruud Groot ging zonder punten naar huis. Piet Smit verkreeg positioneel overwicht waarop Ruud onvoldoende anticipeerde. Piet won, en is de verrassende nieuwe koploper in het klassement.
Wout Rijs boekte een bijzonder fraaie zege op Dik Vermeulen, hierdoor nestelt Wout zich alweer in de top 3.
De overwinningen van Barbara Graas, Jan de Ruiter en Erik van der Haar mochten gezien hun hogere rating dan hun respectievelijke tegenstanders geen verrassing genoemd worden.
De overwinning van Schelte Betten op Joop Wind misschien wel, alhoewel Schelte dit seizoen wekelijks laat zien voor niemand bang te hoeven zijn.
Cees Staal verkreeg voordeel tegen Geert van der Loo, maar liet dit in het middenspel uit zijn handen glippen. Een paar kromme zetten van Cees deden het tij keren, en uiteindelijk ging Geert met de winst aan de haal.
Ton Wessel kende geen genade voor Gerrit Wolters.
Hans Knobbe maakte een mooie slagzet tegen Johan Deubel, althans dat dacht hij. Hij had de zet echter onvoldoende doorgerekend en verloor uiteindelijk zelf materiaal door deze zet. Dit voordeel gaf Johan niet meer uit handen.


Uitslagen ronde 13

1
Paul van der Lem
-
Aart van Dijk
1
-
1
2
Peter Groot
-
Paul Teer
0
-
2
3
Ruud Groot
-
Piet Smit
0
-
2
4
Dik Vermeulen
-
Wout Rijs
0
-
2
5
Kaj Kruit
-
Barbara Graas
0
-
2
6
Leo Kool
-
Jan de Ruiter
0
-
2
7
Kees van den Berg
-
Erik van der Haar
0
-
2
8
Schelte Betten
-
Joop Wind
2
-
0
9
Cees Staal
-
Geert van der Loo
0
-
2
10
Gerrit Wolters
-
Ton Wessel
0
-
2
11
Johan Deubel
- Hans Knobbe
2
-
0
Vrije ronde: Martin Berends

De stand na ronde 13
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 13.xls14 november 2016
Onderlinge competitie ronde 12

Ruud Groot had nog flink de pé in over de onnodige nederlaag die hij zaterdag had geleden in de Nationale Competitie. Hij trof vanavond Wout Rijs die juist lekker in zijn vel zat na zijn vlotte overwinning van zaterdag. Het werd een aantrekkelijke match, waarin de twee opponenten stevig van leer trokken. De speldenprikken die zij elkaar toedienden deden af en toe pijn, maar bleken aan beide zijdes onvoldoende om winst te bewerkstelligen, zodat de heren genoegen moesten nemen met een gelijkspel.
In de subtop een mooi duel tussen Dik Vermeulen en Piet Smit. Onder het motto hoe ouder hoe gekker speelt Piet tegenwoordig graag met veel risico, en niet zonder resultaat gezien zijn 4e plaats in het klassement. Ook Dik schuwt de strijd niet, en dit zorgde voor een fraaie partij. De heren bleken aan elkaar gewaagd, zodat de uiteindelijke remise geen verrassing mag heten.
Erik van de Haar ging in de opening helemaal de mist in tegen Paul Teer. Erik verloor een schijf en gaf direct op, daarmede zijn eerste nederlaag van dit seizoen incasserend.
De langste partij deze avond was die tussen Jan de Ruiter en Barbara Graas, beide spelers die dit seizoen nog niet in hun allerbeste vorm zijn. Jan wist voordeel te behalen. In het eindspel waarin Jan het met 4 schijven opnam tegen 3 schijven van Barbara wist Barbara door secuur spel de veilige remise haven te bereiken.
Schelte Betten liet weer eens zien dat hij dit seizoen in topvorm verkeert. Kees van den Berg, toch een ervaren speler, liep zich stuk op het knappe positiespel van onze onvolprezen secretaris.
Alle lof deze avond voor Cees Staal die heel lang stand hield tegen de ijzersterke Ruud Holkamp. Het leek zelfs naar remise te lopen, totdat Cees in het eindspel en in tijdnood tóch nog een klein missertje maakte. Ruud verzilverde het voordeel vervolgens zoals het een sterspeler betaamt.
Ook Hans Knobbe was fijn op dreef tegen Leo Kool. Leo moest alle zeilen bijzetten om Hans uiteindelijk te verslaan, na een aantrekkelijke partij. Een noviteit was de stereo notatie van Hans, die zijn partij zowel digitaal als ouderwets met pen noteerde.
Teamgenoten Ton Wessel en Geert van der Loo ontmoetten elkaar voor de 2e keer dit seizoen. De eerste partij  werd door Ton op een nogal lullige manier verloren, zodat hij gebrand was op een revanche. Ton wist Geert behoorlijk vast te zetten, nadat Geert de omsingeling echter wist te doorbreken bleef er een stand over die voor beiden niet meer te winnen was, en werd de vrede getekend.

 
Uitslagen ronde 12

1
Wout Rijs
-
Ruud Groot
1
-
1
2
Dik Vermeulen
-
Piet Smit
1
-
1
3
Paul Teer
-
Erik van der Haar
2
-
0
4
Jan de Ruiter
-
Barbara Graas
1
-
1
5
Schelte Betten
-
Kees van den Berg
2
-
0
6
Ruud Holkamp
-
Cees Staal
2
-
0
7
Leo Kool
-
Hans Knobbe
2
-
0
8
Ton Wessel
-
Geert van der Loo
1
-
1
Vrije ronde: Johan Deubel
De stand na ronde 12:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 12.xls7 november 2016
Onderlinge competitie ronde 11

Geen grote verrassingen in deze ronde. Wat minder wedstrijden dan we gewend zijn, maar dat kwam mede doordat ons 3e provinciale team een uitwedstrijd speelde.
Paul van der Lem blijft koploper, gevolgd door Ruud Groot en Peter Groot.

De stand na ronde 11:

Stand onderlinge 2016-2017 ronde 11.xls
 
Uitslagen ronde 11
1
Dik Vermeulen
-
Peter Groot
1
-
1
2
Piet Smit
-
Wout Rijs
1
-
1
3
Kaj Kruit
-
Ruud Groot
0
-
2
4
Cees Staal
-
Paul Teer
0
-
2
5
Barbara Graas
-
Schelte Betten
2
-
0
6
Gerrit Wolters
-
Kees van den Berg
0
-
2
Vrije ronde: Hans Knobbe
 


31 oktober 2016
Onderlinge competitie ronde 10


Alweer een prima opkomst op deze 10e ronde van onze Onderlinge Competitie, 10 partijen.
Relatief veel remises deze ronde, 6 partijen van de 10 kende geen winnaar en verliezer.
Meest opvallende remise was die van Peter van de Merwe tegen Jan de Ruiter, een prima prestatie van Peter.
Ook de overwinning van Kaj Kruit op Schelte Betten mag Kaj bijschrijven op zijn palmares.
 
Uitslagen ronde 10
1
Paul van der Lem
-
Piet Smit
1
-
1
2
Dik Vermeulen
-
Ruud Groot
1
-
1
3
Schelte Betten
-
Kaj Kruit
0
-
2
4
Jan de Ruiter
-
Peter van de Merwe
1
-
1
5
Martin Berends
-
Joop Wind
1
-
1
6
Barbara Graas
-
Ruud Holkamp
1
-
1
7
Paul Teer
-
Ton Wessel
2
-
0
8
Kees van den Berg
-
Geert van der Loo
1
-
1
9
Hans Knobbe
-
Cees Staal
0
-
2
10
Johan Deubel
-
Aart van Dijk
0
-
2

De stand na ronde 10:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 10.xls

24 oktober 2016
Onderlinge competitie ronde 09

Een zeer goed gehumeurde Paul van der Lem weerstond de aanval van Peter Groot op de koppositie. Paul steekt in een prima vorm en vormt de terechte koploper op dit moment.
Piet Smit is de verrassende tweede. Tegen een fris geknipte Martin Berends boekte Piet de derde overwinning van dit seizoen.
Kroegmaten Erik van der Haar en Ruud Groot speelden een partij waarover zij nog heerlijk lang kunnen nababbelen. Erik maakte zijn naam als remise kampioen waar en was met de remise uitslag de morele winnaar. Erik heeft nu 6 partijen gespeeld en er nog geen één verloren.
Wout Rijs won knap van Paul Teer en maakt een sprongetje in het klassement.
Cees Staal was de laatste weken in bloedvorm maar moest in Kaj Kruit toch zijn meerdere erkennen.
Schelte Betten blijft sterk presteren dit seizoen. Nochtans onverslaanbaar door onze sterkste spelers en winnend tegen de lager geklasseerden is hij een tegenstander waar door een ieder met angst en beven naar wordt uitgekeken.
Verrassend was het punt dat Peter van de Merwe wist te behalen tegen de sterker geachte Joop Wind. Naast het punt van Erik was dit toch wel de verrassing van de avond.
Barbara Graas is op de weg terug na een teleurstellende seizoensopening. Ton Wessel was deze week het slachtoffer van het herstel van Barbara.
Geert van der Loo had een sublieme opening voorbereid tegen Jan de Ruiter die zich werkelijk kapot schrok. Helaas was het vervolg van Geert minder geraffineerd, waardoor Geert binnen een half uur en na 9 zetten al zijn jas kon aantrekken om de rest van de avond voor de TV te gaan zitten chagrijnen.
Hans Knobbe stelde teleur tegen Kees van den Berg. Hans maakt grote stappen vooruit de laatste weken maar was in ronde 9 niet in goede doen. De ervaren Kees buitte dit uiteraard goed uit en won met overmacht.
Gerrit Wolters wacht nog op de eerste punten dit jaar. Gerrit opent redelijk maar raakt naarmate de partij vordert toch vaak de draad kwijt. Trainen, trainen, trainen is het devies om zodoende de conditie en daarmede de concentratie spanne te verbeteren. 
 
Uitslagen ronde 9
1
Peter Groot
-
Paul van der Lem
1
-
1
2
Erik van der Haar
-
Ruud Groot
1
-
1
3
Piet Smit
-
Martin Berends
2
-
0
4
Wout Rijs
-
Paul Teer
2
-
0
5
Cees Staal
-
Kaj Kruit
0
-
2
6
Schelte Betten
-
Leo Kool
2
-
0
7
Joop Wind
-
Peter van de Merwe
1
-
1
8
Ton Wessel
-
Barbara Graas
0
-
2
9
Geert van der Loo
-
Jan de Ruiter
0
-
2
10
Hans Knobbe
-
Kees van den Berg
0
-
2
11
Gerrit Wolters
-
Johan Deubel
0
-
2 
 
De stand na ronde 9:
 
 
 
 


17 oktober 2016
Onderlinge competitie ronde 08

Dik Vermeulen had zich goed voorbereid op de match met Paul van der Lem, maar moest desondanks zijn meerdere erkennen in Paul van der Lem. Paul speelde een ontspannen wedstrijd, ging vol in de aanval en won knap.
Peter Groot deed goede zaken door een overwinning op Martin Berends. Martin verdedigde bekwaam, maar maakte bij een slagkeuze de verkeerde keuze waardoor Peter sterker kwam te staan en won.
Ook Piet Smit was op dreef. Kaj Kruit probeerde door onconventioneel spel Piet uit evenwicht te brengen. Piet reageerde echter koel en maakte geen fouten en won uiteindelijk door sterk positiespel.
Schelte Betten flikte het weer om een sterke tegenspeler op remise te houden. In het tot het eind toe zeer spannende wedstrijd kon Paul Teer het verschil niet maken en behaalde Schelte alweer een knap resultaat.
Een fraaie partij tussen Joop Wind en Ruud Holkamp eindigde in remise, een terechte uitslag waarbij beide heren tevreden kunnen zijn.
Een ontketende Cees Staal ging vol in de aanval tegen Kees van den Berg. Cees won snel schijven en dit was voor Kees niet meer te herstellen.
Hans Knobbe en Gerrit Wolters troffen beide tegenstanders uit de hogere klasse, Jan de Ruiter en Barbara Graas (die beiden lager staan in het klassement dan ze aan hun stand verplicht zijn). Hans en Gerrit hielden het lang vol tegen de cracks, maar moesten uiteindelijk toch capituleren. Leuk was het verschil in tactiek. Hans probeerde het met risicovol aanvalsspel waarop Jan het nog vrij lastig had. Gerrit daarentegen probeerde door degelijk te verdedigen Barbara vast te laten lopen. Het leverde twee interessante partijen op.

 

Uitslagen ronde 8

 

1
Paul van der Lem
-
Dik Vermeulen
2
-
0
2
Martin Berends
-
Peter Groot
0
-
2
3
Kaj Kruit
-
Piet Smit
0
-
2
4
Paul Teer
-
Schelte Betten
1
-
1
5
Ruud Holkamp
-
Joop Wind
1
-
1
6
Kees van den Berg
-
Cees Staal
0
-
2
7
Jan de Ruiter
-
Hans Knobbe
2
-
2
8
Barbara Graas
-
Gerrit Wolters
2
-
0
Vrije ronde: Ruud Groot

De stand na ronde 8:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 08.xls

 Afbeelding invoegen
Schelte Betten - Paul Teer spanning tot het eind ..

 

 10 oktober 2016
Onderlinge competitie ronde 07

Het was aan Kaj Kruit deze week om zijn verrassende koppositie in het klassement te verdedigen. Kaj verdedigde zich manmoedig in een aantrekkelijk partij, maar een losgeslagen Dik Vermeulen bleek toch te sterk. Dik won en is de nieuwe leider van het klassement.
Ruud Groot en Peter Groot deelden de punten (zoals gewoonlijk) gebroederlijk.
Piet Smit en Paul Teer kwamen remise overeen. Analyse achteraf leerde dat er toch nog meer venijn in de remise gegeven stand zat dan je zou denken. Beide spelers waren echter tevreden met het resultaat.
Martin Berends is goed op dreef de laatste weken. Deze week was Leo Kool het slachtoffer van de dadendrang van Martin.
Erik van der Haar is remise-koning af na zijn overwinning van deze week. Dat lag echter meer aan zijn tegenstander Cees Staal dan aan Eric zelf. Eric had reeds remise aangeboden, echter in een stand waarin straatvechter Cees nog mogelijkheden zag. Daarna ging Cees echter enthousiast de fout in en kon Eric tot zijn eigen verrassing alsnog de volle buit binnenhalen.
Ton Wessel gaf op tegen Schelte Betten nadat hij in het gevorderde middenspel een schijf verloor. Ten onrechte bleek achteraf, de stand was ondanks het materiaal overwicht van Schelte in het voordeel van Ton. We beschouwen het als een leermoment.
Barbara Graas verloor van Joop Wind, de laatste had zijn zaakjes positioneel prima voor elkaar en Barbara verslikte zich daar lelijk in.
Hans Knobbe speelde een fijne partij tegen Geert van der Loo. In een gelijke stand ging Hans echter de fout in door achter een schijf te lopen in een poging schijfwinst te boeken. Geert plakte echter dankbaar met een vijfklapper als resultaat waarmee evenwicht was verbroken en Geert de partij naar winst kon uitspelen.
Martin van Zanen wist Gerrit Wolters al in de opening te trakteren op een slagzet waarmee hij 2 schijven won. De spanning kwam daarna niet meer in de wedstrijd, Martin won gedecideerd zijn partij.
 

Uitslagen ronde 7

1
Kaj Kruit
-
Dik Vermeulen
0
-
2
2
Ruud Groot
-
Peter Groot
1
-
1
3
Piet Smit
-
Paul Teer
1
-
1
4
Leo Kool
-
Martin Berends
0
-
2
 5 Cees Staal
- Erik van der Haar
0
 - 2
6
Schelte Betten
-
Ton Wessel
2
-
0
7
Barbara Graas
-
Joop Wind
0
-
2
8
Hans Knobbe
-
Geert van der Loo
0
-
2
9
Gerrit Wolters
-
Martin van Zanen
0
-
2
Vrije ronde: Johan Deubel

De stand na ronde 7:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 07.xls

 3 oktober 2016
Onderlinge competitie ronde 06

Alle ogen waren natuurlijk gericht op de topper Ruud Groot tegen Paul van der Lem. De koplopers uit het klassement gaven elkaar geen duimbreed. Paul verraste met een onconventionele opening zoals we van Paul gewend zijn. Ruud liet zich niet provoceren en pareerde vakkundig. Het eindresultaat was een remise waarmee beide spelers tevreden kunnen zijn.
Ruud Holkamp werd verrast door Dik Vermeulen. Dik leek onder druk te staan maar bleek alles behoorlijk goed te hebben doorgerekend. Dik won knap.
Ook opvallend was de winst van Paul Teer op Jan de Ruiter. Paul hersteld zich hiermede van een iets mindere periode. Jan presteert wisselvallig tot dusverre in dit seizoen.
Geert van der Loo kreeg damles van veteraan Cees Staal. De oud dorpsgenoten speelde een spannende partij waarbij Cees liet zien nog vlijmscherp te zijn.
Schelte Betten bleek weer lastig te verslaan, deze week mocht Joop Wind zijn tanden erop stukbijten.

 

Uitslagen ronde 6

1
Ruud Groot
-
Paul van der Lem
1
-
1
2
Peter Groot
-
Piet Smit
1
-
1
3
Dik Vermeulen
-
Ruud Holkamp
2
-
0
4
Kees van den Berg
-
Leo Kool
0
-
2
5
Wout Rijs
-
Barbara Graas
2
-
0
6
Paul Teer
-
Jan de Ruiter
2
-
0
7
Geert van der Loo
-
Cees Staal
0
-
2
8
Joop Wind
  Schelte Betten
1
-
1
9
Ton Wessel
  Johan Deubel
2
-
0
10
Hans Knobbe
-
Gerrit Wolters
2
-
0

De stand na ronde 6:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 06.xls

 
26 september 2016
Onderlinge competitie ronde 05

Geen grote verrassingen in ronde 5 van onze Onderlinge Competitie, waarin 7 partijen werden gespeeld.
Meest opvallende resultaat toch wel de winst van Dik Vermeulen op Joop Wind, twee spelers die behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn.
Erik van de Haar behaalde in zijn 4e wedstrijd dit seizoen zijn 4e remise.

 

Uitslagen ronde 5

1
Kaj Kruit
-
Kees van den Berg
2
-
0
2
Leo Kool
-
Ruud Groot
0
-
2
3
Erik van der Haar
-
Peter van de Merwe
1
-
1
4
Dik Vermeulen
-
Joop Wind
2
-
0
5
Jan de Ruiter
-
Wout Rijs
1
-
1
6
Cees Staal
-
Martin van Zanen
1
-
1
7
Ton Wessel
-
Hans Knobbe
2
-
0
Vrije ronde: Ruud Holkamp

De stand na 5 gespeelde rondes:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 05.xls

 

 19 september 2016
Onderlinge competitie ronde 04

Voor de 2e keer op rij weet Ruud Groot niet te winnen. Deze week was het Piet Smit die een verdienstelijke remise behaalde.
Peter Groot deed goede zaken door te winnen van Paul Teer. Peter stoomt op naar de 3e plek in het klassement.
Ruud Holkamp weet de sterke verdediging van Schelte Betten dan eindelijk te slechten. Schelte heeft tot dusverre alleen nog tegen de sterkste spelers gespeeld en deed dat bijzonder knap.
Erik van der Haar is de nieuwe remise kampioen. 3 x gespeeld en 3 x remise, en tel daar dan ook nog eens de remise partij van afgelopen zaterdag bij op. Deze week wist Erik zijn partij tegen Martin Berends de veilige remise haven in te loodsen.
Wout Rijs tegen Dik Vermeulen eindigde remise, hetzelfde resultaat in de wedstrijd tussen Joop Wind en Jan de Ruiter.
Geert van der Loo won van Ton in een wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd was. Ton had een black-out en kon al na enkele zetten opgeven.
Martin moest alle zeilen bijzetten om remise te halen tegen Hans Knobbe. Een fraai zetje van Hans leverde hem een dam en voordeel op, echter net onvoldoende voor winst.

 

Uitslagen ronde 4

1
Piet Smit
-
Ruud Groot
1
-
1
2
Paul Teer
-
Peter Groot
0
-
2
3
Erik van der Haar
-
Martin Berends
1
-
1
4
Ruud Holkamp
-
Schelte Betten
2
-
0
5
Wout Rijs
-
Dik Vermeulen
1
-
1
6
Joop Wind
-
Jan de Ruiter
1
-
1
7
Geert van der Loo
-
Ton Wessel
2
-
0
8
Martin van Zanen
-
Hans Knobbe
1
-
1
Vrije ronde: Johan Deubel

De stand na 4 gespeelde rondes:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 04.xls

 12 september 2016
Onderlinge competitie ronde 03

Het was onze eigen voorzitter himself die Ruud Groot wist te stuiten in zijn triomf mars. Kaj gaf geen duimbreed en pakte een verdienstelijk punt tegen onze kampioen.
Paul van der Lem profiteerde in stijl. Paul toverde het zetje van Koeperman uit de hoge hoed en nam daarmede een beslissende voorsprong op Peter van de Merwe.
Verrassend en knap zijn de remises van Leo Kool tegen Paul Teer en Erik van der Haar tegen Jan de Ruiter. Nivelleert onze competitie, of is dit een voorbarige conclusie?
En dan Schelte Betten. De deltawerken zijn niets vergeleken bij de verdedigingswal die Schelte wekelijks weet op te werpen. Iedere topper loopt erop vast, deze week was het de beurt aan Wout Rijs.
Kees van den Berg pakt de koppositie na een cadeau gekregen overwinning op Martin van Zanen. Het de eerste partij van Kees dit seizoen en dan is winnen altijd prettig. Waarbij moet worden aangetekend dat winnen altijd prettig is, dat weten Piet Smit, Peter Groot, Martin Berends, Barbara Graas en Joop Wind die allen wonnen. Niet verrassend gezien hun niveau, maar je moet het toch maar waarmaken!
De winst van Barbara zal haar gesterkt doen afreizen naar Korbach in Duitsland waar zij zal deelnemen aan het EK voor senioren van 18-09 t/m 26-09. Vanaf deze plaats wensen wij haar daar veel succes, we zullen haar prestaties nauwlettend in de gaten houden. We hopen met haar op veel punten.

http//europedraughts.org/blog/event/european-veterans-championship-2016/


 

Uitslagen ronde 3

1
Ruud Groot
-
Kaj Kruit
1
-
1
2
Peter van de Merwe
-
Paul van der Lem
0
-
2
3
Leo Kool
-
Paul Teer
1
-
1
4
Piet Smit
-
Cees Staal
2
-
0
5
Ton Wessel
-
Peter Groot
0
-
2
6
Schelte Betten
-
Wout Rijs
1
-
1
7
Erik van der Haar
-
Jan de Ruiter
1
-
1
8
Johan Deubel
-
Martin Berends
0
-
2
9
Geert van der Loo
-
Barbara Graas
0
-
2
10
Hans Knobbe
-
Joop Wind
0
-
2
11
Kees van den Berg
-
Martin van Zanen
2
-
0

Stand na 3 gespeelde rondes:

Stand onderlinge 2016-2017 ronde 03.xls


 
5 september 2016
Onderlinge competitie ronde 02

Wie stopt Ruud Groot? Na zijn fraaie overwinning van vorige week was het nu Ruud Holkamp die het onderspit delfde tegen een ontketende Ruud Groot. Na 2 rondes ongeslagen dik bovenaan.
Ook Schelte Betten doet het erg goed. Deze week wist hij Peter Groot op remise te houden. Schelte bivakkeert weliswaar in de middenmoot, maar heeft al wel 2 sterke spelers punten af te troggelen. Een ware angstgegner derhalve!
Verrassend is ook de overwinning van Kaj Kruit op Barbara Graas te noemen. De kersverse pensionado maakte tegen Kaj de hooggespannen verwachting (nog) niet waar.
Hans Knobbe leek op remise af te stevenen in zijn partij tegen Johan Deubel. In het eindspel ging het toch nog mis en pakte de ervaren Johan alsnog de volle winst. Hans maakt echter duidelijk behoorlijke vorderingen.
 

Uitslagen ronde 2

1
Peter van de Merwe
-
Leo Kool
1
-
1
2
Ruud Holkamp
-
Ruud Groot
0
-
2
3
Paul van der Lem
-
Cees Staal
2
-
0
4
Peter Groot
-
Schelte Betten
1
-
1
5
Barbara Graas
-
Kaj Kruit
0
-
2
6
Martin Berends
-
Paul Teer
0
-
2
7
Wout Rijs
-
Geert van der Loo
2
-
0
8
Hans Knobbe
-
Johan Deubel
0
-
2
9
Jan de Ruiter
-
Piet Smit
1
-
1
10
Aart van Dijk
-
Erik van der Haar
1
-
1

Stand na 2 gespeelde rondes:
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 02.xls

 29 augustus 2016
Onderlinge competitie ronde 01

Peter van de Merwe haalde als eerste dit seizoen de punten binnen. Hij wist Martin van Zanen te verslaan, die ieder seizoen wat tijd nodig heeft om op stoom te komen.
Regerend clubkampioen Ruud Groot beleefde een droomstart. Hij won van Wout Rijs, en Wout verliest niet vaak.
Ook Ruud Holkamp boekte een fraaie overwinning. Joop Wind was een taaie tegenstander, maar Ruud maakte ook in het venijnige eindspel geen fout en won fraai.
Verder noemenswaardig zijn de remise partijen van Schelte Betten en Geert van der Loo tegen rating 1000+ spelers Dik Vermeulen en Martin Berends.
Een noviteit op de club was het digitale noteren van Martin Berends van zijn partij. Hij deed dit via internet op de toernooibase van de KNDB. Hij won er niet door, maar handig is het wel, je kan de partij direct na afloop door het systeem laten analyseren. 

 

Uitslagen ronde 1

1 Ruud Groot
-
Wout Rijs
2
-
0
2
Paul Teer
-
Paul van der Lem
1
-
1
3
Joop Wind
-
Ruud Holkamp
0
-
2
4
Peter Groot
-
Barbara Graas
1
- 1
5
Schelte Betten
-
Dik Vermeulen
1
-
1
6
Martin van Zanen
-
Peter van de Merwe
0
-
2
7
Kaj Kruit
-
Ton Wessel
1
-
1
8
Johan Deubel
-
Leo Kool
0
-
2
9
Martin Berends
-
Geert van der Loo
1
-
1
10
Cees Staal
-
Hans Knobbe
2
-
0

Vrije ronde: Piet Smit
 
 
Stand onderlinge 2016-2017 ronde 01.xls